• Yaşam

    Jojoba ve Jojoba Yağı Kullanımı

    Dünyada, değişik hastalıklara iyi gelen değişik içeriklerde birçok bitkisel yağ bulunmaktadır. Özellikle cilt hastalıklarına iyi gelen bu yağlar içerisinde jojoba yağı, birçok bakım ürününün özünde kullanılan faydalı bir yağdır. Cit bakımını, doğal yöntemlerle sağlıklı şekilde yapmak isteyenler, jojoba yağını güvenle tercih edebilirler.    Jojoba bitkisinin tohumlarından soğuk pres tekniğiyle elde eilen jojoba yağının içerisinde, sağlık için zararlı hiçbir kimyasal madde bulunmamaktadır. İnsan vücudunun ürettiği yağa benzer özellik taşımasından dolayı, saç ve vücut sağlığı için çok faydalı olduğu bilinmektedir. İçeriğinde joojba yağı bulunan kozmetik ürünleri günlük hayatta zaten kullanılıyor ancak, yağı saf haliyle kullanmak tabiki de daha faydalıdır. Hazır ürünlerin içerisinde, jojoba yağından başka maddeler de bulunduğundan, her ciltte aynı etkiyi göstermeyebilir.…